AĞRI / ELEŞKİRT - Eleşkirt İmam Hatip Ortaokulu

0(472) 711 44 60
LOZAN MAH. 2 CAD. ELEŞKIRT IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 2 ELEŞKİRT / AĞRI
Vizyon
Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak.
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran,sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, yeteneklerinin farkında olan, ne istediğini bilen, doğru dini bilgiler ve çağın gerektirdiği becerilerle donanmış bireyler yetiştiren, toplumun sağlıklı dini değerler edinmesini sağlayan, Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten, öğrendiğini kullanabilen, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, milli ve manevi değerleri özümsemiş, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Türkiye Atletizm Federasyonu Ankara İl Atletizm Temsilciliği’nin düzenlediği ulusal çaptaki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Koşusu’nda okulumuz öğrencilerinden Emre DURSUN Türkiye üçüncüsü oldu. Erzurumda Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Okullar Arası Zeka Oyunları Bölge Finallerinde Ortaokul düzeyinde üçüncü olup Türkiye finalleri için Ankara’ya gitmeye hak kazandık. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arafından "TEMİZ OKUL, SAĞLIKLI OKUL Projesi" kapsamında "BEYAZ BAYRAK" almıştır. 2018-2019 Liselere Giriş Sınavında öğrencilerimiz ilçe 1.si (Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi), 3.sü (Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi), 5.si (Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi) ve 7.si (Eleşkirt Anadolu Lisesi) olmuştur. 2018-2019 yılı Güzel Sanatlar Lisesi Giriş Sınavında İl birincisi bizim öğrencimiz olmuştur. Ağrı İli İmam Hatip Ortaokulları arası 10. Arapça Şiir Yarışmasında İl 1.si olduk. İl ve ilçe genelinde yapılan çeşitli konulardaki şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında çok sayıda il ve ilçede derecelerimiz oldu.
08.30-15.10 NOT: ÇARŞAMBA GÜNLERİ 08.30-16.00
Yürüyerek
Lozan Mahallesi 04600 ELEŞKİRT/AĞRI
İlçe Merkezi
Okulumuzda taşımalı eğitim verilmektedir.